Alles ging weer anders dan de planning
21 juni 2024 - Gohrisch, Duitsland
Hallo allemaal,
Ja, sorry, ik weet het ik ben een beetje laat. Zoals hierboven al staat, ging alles een beetje anders.
Gisteren opgestaan met prachtig weer, zoals voorspeld. Dus lekker de was gedraaid en opgehangen , gegeten, mooi gemaakt en nog wat andere dingen lopen rommelen en voor we het in de gaten hadden was het 12 uur en ging de poort dicht. Dat houdt in, mittagruhe. Alles stil op de camping, je mag dan ook niet van de camping af of erop.
De planning was Meissen, dat moest een mooie stad zijn. Dus wat anders bedenken. We hadden gelezen over een voormalig bergbeklimmer die nu in een rolstoel zit. Hij heeft een paar routes uitgezet voor mindervaliden zodat zij ook de mooi bergen van de Sächsische Sweiz kunnen zien. Dus ook handig met een kinderwagen/ buggy. Dus besloten 1 van de routes (zum Uttewalder Felsentor) te gaan lopen, mooi tussen de bergen en in het bos lekker koel. Dus richting Uttewalde gereden want daar was de mooie route.
We begonnen al langs een smalle trap naar beneden, maar er was een omleiding, dus dat kan. Mooi tussen de bergen door gelopen, echt prachtig en toen we daar voorbij waren weer verder richting auto. Nou, we hebben allerlei paden gehad, maar absoluut niet rolstoel waardig. Op een gegeven moment stonden we boven op de berg en keken we zo de afgrond in. Dus dat ging niet goed. Weer terug over hele smalle paden (waarschijnlijk wildpaden), hobbels en bobbels, glad en glibberig, uiteindelijk de weg terug gevonden. Vraag niet hoe, maar we zijn weer boven gekomen bij de auto. Maar hierdoor wel veel langer onderweg en moe. Toen weer richting de camping en eten. Daarna lekker douchen, want zweten lukt hier wel. Toen was het onderhand zo laat, dat ik maar besloten heb vandaag de blog te doen. Ik had al wel foto’s geplaatst, om alvast een indruk te geven van wat we hadden gedaan. Nog even het stukje nagelezen en via een QR code kun je de route binnen halen en wat denk je, we moesten naar Wehlen. Daar was het startpunt. We wilde weer te snel, eigen schuld dikke bult.
Voor vandaag, eind van de middag, hevige regenval, onweer en misschien ook nog hagel voorspeld. Dus eerst de boodschappen maar gedaan en warm gegeten, want wij koken altijd buiten. Het eten is op, de afwas gedaan en we zitten nu op ons gemakkie. Heerlijk, het is hier nu vies benauwd warm. Dus veel doe je nu niet. Beetje lezen, haken en blogje schrijven voor gisteren en gelijk vandaag. Misschien schrijf ik nog vandaag en anders morgen.
Lieve groetjes van ons🤗🐾

Goslar, een prachtige stad. Zijn wij ook geweest. Fijne dagen nog en een goede reis richting Steenwijk.
Ik denk dat het ook wel goed gaat komen met het weer. Maar met zulke berichten word ik altijd een beetje onrustig en hoop ik maar dat het snel voorbij is.
Nog een paar maandjes en dan mag jij ook weer. Komt allemaal goed, heus. Groetjes🤗🐾
zwaar, maar zeker mooie omgeving. Ik wist niet dat ze ook op camping mittagruhe hebben en dat je er dan niet op of af mag. Moet je verplicht middagdutje doen??;)
Ja hoor, dat ging eigenlijk prima. Ik ben mijn stokken vergeten, dus moet zonder lopen maar dat gaat goed. Het was ook de bedoeling hem anders te lopen. Maar te snel besloten om te gaan en niet goed gekeken. Veel van de routes kun je via de QRcode binnenhalen en dan lopen.
Eigenlijk hebben alle campings in Duitsland mittagruhe. En heel af en toe heb je geluk en laten ze je erop. Maar in principe is het stil op de camping. Kinderen mogen, op deze camping, bv niet in het zwembad tijdens de mittagruhe, ivm overlast door lawaai. Lopend mag je wel van de camping, dus zorg je dat de auto op tijd buiten de poort staat.